Workshop bloggen

of, beter gezegd, online schrijven

Creatie

Samen vinden we jouw schrijfstijl.

Implementatie

We kijken naar je publicatieproces.

Activatie

En uiteindelijk vinden we je publiek!

Afbeelding van een pen

Bloggen (web loggen)

Het bestaat al sinds de vroegste dagen van het internet, maar is nog springlevend. Als je blogt publiceer je geregeld (informeel) geschreven content op een website en presenteer je deze chronologisch. Met het meest recente blog bovenaan. Dat is hoe het grootste deel van de websites nog steeds hun artikelen presenteert.

Voor kleinere teams is het vaak lastig om een blog levend en interessant te houden, je hebt immers genoeg dingen te doen op een dag. Daarom deze workshop.

Samen vinden we jouw stijl van bloggen

In een dagdeel gaan we aan de slag met je schrijfstijl: hoe vind je je eigen stijl? Hoe maak je het schrijven makkelijker? Waar haal je onderwerpen vandaan? En wat moet je zeker niet doen?

De tweede helft van de workshop richt zich op implementatie en activatie. We bekijken hoe je kan blijven schrijven, een blog is immers geen blog zonder updates. Daarnaast geven we extra veel aandacht aan zoekmachineoptimalisatie. Met veel inzichten die je ook kan gebruiken voor andere online teksten. 

 

Bloggen is veel meer dan alleen leuk schrijven

De workshop gaat dus een stuk verder dan het schrijven van een ‘leuk’ blog. Als je online teksten op de juiste manier inricht, wordt het een stuk makkelijker om er een publiek voor te vinden. Je lezers vinden jou nu niet alleen via je eigen promoties, maar ook via de algoritmes van Google.  

Hoe schrijf je een leuk blog? En hoe vind je hier het juiste publiek voor? Na de workshop zijn deze vragen beantwoord.

Zin om te leren bloggen?

Neem dan contact met me op, via onderstaande formulier.